Közélet

Wellness-szállóban tárgyalhatnak a roma képviselők Hegedüs István megbuktatásáról

A RomNet értesülései szerint Farkas Flórián és kormánypárti politikusok is ott lesznek a titkosnak szánt találkozón.

Egy négycsillagos erdei wellness-hotelbe szerveztek találkozót hétfő estére az Országos Roma Önkormányzat Farkas Flóriánt támogató képviselői. A titkosnak szánt tanácskozáson az ORÖ jelenlegi elnökének, Hegedüs Istvánnak a végleges megbuktatásáról esne szó – tudta meg a RomNet.

A portál információi szerint az erőviszonyok az elmúlt hetekben is többször változtak, hiába erősödött előbb Hegedüs híveinek tábora két-három emberrel, Farkas Flórián ígéreteinek hatására később öten-hatan is kihátráltak az ORÖ vezetője mögül. Újabb átrendeződést eredményezett, hogy Lázár János a csütörtöki Kormányinfón egyértelművé tette: Farkas Flórián továbbra is élvezi a kormány bizalmát.

A RomNet birtokába került egy meghívó, melyben Berényi László volt fideszes országgyűlési képviselő, a Lungo Drom „Farkas Flóriános frakciójának vezetője” titkos találkozóra hívja a Hegedüs ellenzékének számító képviselőket egy Pest megyei, négycsillagos erdei wellness-szállodába, teljes ellátással. A kóspallag-nagyirtáspusztai Szent Orbán Erdei Wellness Hotelben hétfő délutántól másnap reggelig tart a „baráti beszélgetés”, Berényi a meghívottaktól azt kérte, ne vigyenek magukkal vendéget.

A portál úgy tudja, Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos, az egyik minisztérium helyettes államtitkára és egy magas beosztású kormánypárti politikus is ott lesz a találkozón, ahol közösen dolgozzák ki Hegedüs megbuktatásának stratégiáját. Ezzel egyidejűleg a RomNet értesülései szerint Hegedüs olyan hangfelvétel nyilvánosságra hozatalát tervezi, melyen Farkas Flórián arról beszél, hogy a legmagasabb szintű politikai és személyes kapcsolatait latba vetve igyekszik az ORÖ felszámolását elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik