Közélet

Módosul a Quaestor-törvény

A kormány még az idén elkészíti az egykori ügyfelek kártalanításáról szóló törvény új tervezetét.

A Népszabadság, a Magyar Idők és Magyar Hírlap egy, az Igazságügyi Minisztériumban zajlott háttérbeszélgetésre hivatkozva írta ezt.

A Magyar Idők Völner Pál igazságügyi államtitkárra hivatkozva azt emelte ki, hogy a korábban sokak által bírált 30 milliós összeghatár az új javaslatban is megmarad. Egyéb konkrétumról az államtitkár nem beszélt, mert a kormány még egyeztet a Magyar Bankszövetséggel.

A Népszabadság szerint a tervek alapján az esettípusra határoznák meg a törvényt, vagyis a közös tulajdonosi kör által kibocsátott vállalati kötvényeket érintő visszaéléseknél a Befektetővédelmi Alapnak helyt kell állnia.

A Magyar Hírlap azt írta: a tervek szerint a minisztérium a december 2-i kormányülésre terjeszti be a tervezetet, amelyet a december 15-i, idei utolsó parlamenti ülésig el is akarnak fogadtatni. A kártalanításról – miután az Ab megsemmisítette a Quaestor-törvény egyes részeit – Orbán Viktor azt mondta, a döntést tiszteletben tartják, általános kártérítés helyett áttérnek a pontos elszámolásra, amin egy rakás jogász dolgozik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik