Közélet

Módosul a Quaestor-törvény

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 11. 21. 06:15

A kormány még az idén elkészíti az egykori ügyfelek kártalanításáról szóló törvény új tervezetét.

A Népszabadság, a Magyar Idők és Magyar Hírlap egy, az Igazságügyi Minisztériumban zajlott háttérbeszélgetésre hivatkozva írta ezt.

A Magyar Idők Völner Pál igazságügyi államtitkárra hivatkozva azt emelte ki, hogy a korábban sokak által bírált 30 milliós összeghatár az új javaslatban is megmarad. Egyéb konkrétumról az államtitkár nem beszélt, mert a kormány még egyeztet a Magyar Bankszövetséggel.

A Népszabadság szerint a tervek alapján az esettípusra határoznák meg a törvényt, vagyis a közös tulajdonosi kör által kibocsátott vállalati kötvényeket érintő visszaéléseknél a Befektetővédelmi Alapnak helyt kell állnia.

A Magyar Hírlap azt írta: a tervek szerint a minisztérium a december 2-i kormányülésre terjeszti be a tervezetet, amelyet a december 15-i, idei utolsó parlamenti ülésig el is akarnak fogadtatni. A kártalanításról – miután az Ab megsemmisítette a Quaestor-törvény egyes részeit – Orbán Viktor azt mondta, a döntést tiszteletben tartják, általános kártérítés helyett áttérnek a pontos elszámolásra, amin egy rakás jogász dolgozik.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 29.
A főváros egyik legdrágább környéke a Duna partján épített Xlll. kerületi Marina Part. Ennek oka az, hogy kizárólag új építésű lakásokat találunk a környéken.
MTVA/Bizományosi: Balaton József 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.