Közélet

Lediktátorozta Orbánt a “közellenség”, szerinte a jogállam halott

itelet(210x140).jpg (Array)
itelet(210x140).jpg (Array)
Fapál László volt honvédelmi államtitkár nem adja fel.

A Viszkisdoboz blog szerzője soha nem gondolta volna, hogy egyszer ő lesz a nemzet közellensége, hogy elítélt bűnözője lesz szülőhazájának. Megtörtént, hiszen felfüggesztett börtönt kapott. Szerinte egy olyan tettért, amit el sem követett, ha igen, akkor rajta kívül ebben az elveszett országban még több százezren.

Mindenki, aki megvette tanácsi, önkormányzati, szolgálati vagy akármilyen lakását az államtól vagy önkormányzattól kedvezményes áron, most rettegjen, és egyébként is szégyellje magát, de nagyon!

Fapál László azt állítja, hogy a Fővárosi Törvényszék végérvényesen “kinyírta a jogállamiságot Magyarországon!”

Mindent jogszabályt meghágott, amit lehetett, hogy a már korábban megszületett, bűncselekmény hiányos felmentő rendelkezést elítélővé változtassa!

A volt honvédelmi államtitkár ezt követően részletesen leírja a másodfokú tanács – általa kifogásolt – módszereit, amelyek részeként a tényeket, mint zavaró körülményeket kiiktatták. Fapál szerint a bíróság még a jogszabályt sem nevezte meg, amely alapján elítélte őt és a volt honvédelmi minisztert, Juhász Ferencet.

Hogy mégis akkor mire alapozta a döntését? A nagy semmire!

A volt államtitkár (egykori katonatiszt, sikeres ügyvéd) ezt követően idéz a Kúria határozatából, amely korábban még óvatos bizakodással töltötte el.

Ha a lakásbérlet jogosulatlan igénybevétele a vádlott részéről az ügyész szerint bűncselekménynek minősül, emiatt is vádat kellett volna emelnie.

“Agyrém!”

Szerinte még egy joghallgatónak is ismernie kell a vádhoz kötöttség elvét. Azt, hogy a bíróság csak azért ítélhet el valakit, amivel meg is vádolták. Őt viszont a másodfokú bíróság olyan cselekmény miatt ítélte el, amit a vádirat nem is tartalmazott. Maga az ügyészség is azt állította, hogy katonaként kaphatott szolgálati lakást és az nem volt jogszabályba ütköző. Az ítélet kihirdetése után hiába akart nyilatkozni, ezt az állampolgári jogát is megtagadták.

A határozat ellen fellebbezést jelentett be, tehát az nem jogerős. Fapál a blogon üzent.

Innen is üzenem a diktátornak és egyre bővülő létszámú szekértolóinak, hogy nem adom fel! Akkor sem, ha ebben a jogállami értékek nélküli országban kell megküzdenem a politikai hatalom korbácsaként használt ügyészséggel, és a politikai elszámoltatást támogató bíróságokkal is. Nem győzhet az igazságtalanság az igazsággal szemben!

A csütörtökön kihirdetett másodfokú ítéletről a törvényszék szóvivője az MTI-nek csütörtökön azt mondta: Fapált bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés miatt marasztalták el. Ezt a volt államtitkár úgy fordította le, hogy Juhász Ferenc miniszterként akart bűncselekményt elkövetni, amihez ő segítséget nyújtott, amikor kérelmet nyújtott be szolgálati lakása jogszabályok szerinti megvásárlására.

Agyrém!

A Viszkisdoboz blog szerzője korábban is ostorozta a kézi vezérelt igazságszolgáltatást, úgy vélte: a Fidesz-KDNP mindent megtett azért, hogy az általuk kreált koncepciós perek alapján ártatlan embereket börtönbe zárjanak.

Orbán Viktor az ügyészséget kézi irányítás alá helyezte Polt Péter legfőbb ügyész személyén keresztül, ezért ma nincs Magyarországon olyan ember, aki egy ügyészben megbízhatna. Legyen szó kártyaadósságról vagy vádemelésről. Az ügyészi szakma mára a kormánypolitika eszköze és egyben foglya is lett. Teljesen leértékelődött. Odáig jutottunk, hogy ma egy jogász sem lehet arra büszke, hogy ügyészségen dolgozik.

Akkor felidézte a kis gömböc meséjét is, mondván „az orbáni rendszer ilyen kis gömböc.” Azt ajánlotta, okuljon mindenki a vele történtekből, mert

Önökre is sor kerülhet. Amíg Orbán és vazallusai uralják az igazságszolgáltatást, minden megtörténhet és annak ellenkezője is. Mert a kis gömböc gurul tovább, még nem durrant ki.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik