Közélet

Bakondi: nincs konkrét információ Magyarországon készülő terrorcselekményről

A fokozott biztonsági intézkedések érvényben maradnak.

Nincs konkrét információ Magyarországon készülő terrorcselekményről, de a fokozott biztonsági intézkedések érvényben maradnak, amíg a migrációs helyzet nem változik és fel nem számolják Európában a terrorista gócpontokat – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója csütörtökön Szegeden. A magyarországihoz hasonló megelőző intézkedéseket szinte valamennyi uniós országban hoztak – tette hozzá.

A főtanácsadó elmondta: a lakosság biztonságérzetének javítása érdekében megerősítették a rendőri és katonai jelenlétet a közterületeken, fokozták a kiemelt objektumok fegyveres őrzését. A titkosszolgálatok közt is széleskörű az információcsere.

Bakondi kitért arra, hogy a szerb és horvát határ lezárása óta gyakorlatilag alig érkeznek menedékkérők, Magyarország migrációs szempontból talán a legbiztonságosabb országnak számít. Nehéz azonban kiszámítani, hogy az embercsempészek hogyan reagálnak a nyugat-balkáni országok intézkedéseire. A magyar hatóságoknak megfelelő az együttműködése a román társszervekkel, a magyar-román határszakaszon naponta néhány főt fognak el.

A főtanácsadó kijelentette: ha szükséges, Magyarország kész ugyanazokat a határrendészeti intézkedéseket bevezetni a román-magyar határon, melyeket a szerb vagy a horvát szakaszon alkalmazott, de bízik abban, hogy erre nem lesz szükség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik