Közélet

Lázár János sajnos nem értette a nekiszegezett kellemetlen kérdéseket

lázár jános (Array)
lázár jános (Array)

Mesterházy Attila megkérdezte Lázár Jánost az államtitkárai gazdasági érdekeltségeinek támogatásáról. Lázár egyenes válasz helyett jelezte: nem érti a kérdést – írja az Index. Nagy vihart kavart, amikor kiderült: az L. Simon László államtitkár érdekeltségébe tartozó cégek több tízmillió forint állami és uniós támogatáshoz jutottak. L. Simon idén augusztusig többségi tulajdonos volt az egyik, 21 millió forintos támogatást bezsebelő cégben, de Lázár János arra kérte, váljon meg tulajdonrészétől, nehogy az összeférhetetlenség gyanújának árnyéka vetüljön rá.

Az MSZP-s Mesterházy Attila szép akkurátusan az összes államtitkár és helyettes államtitkárral összefüggésben rákérdezett, kaphattak-e céges érdekeltségeik közpénzt. A kérdés így szólt, természetesen a név változtatásával:

Dr. Vidoven Árpád, az Ön tárcájának közigazgatási államtitkára, illetve családi érdekeltségébe tartozó cégek kaptak-e vissza nem térítendő állami, vagy uniós támogatást?

A Miniszterelnökséget vezető Lázár nem adott egyenes választ, inkább mind a 29 alkalommal ezzel hárította el Mesterházy kérdéseit:

Pontatlan megfogalmazásai miatt nem lehetséges választ adni Képviselőtársam kérdéseire, így kérem, hogy konkretizálja a megfogalmazását.

Lázár János szerinta  Mesterházy által “talán tudatosan használt tág értelmezési keret jogilag nem értelmezhető.”

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik