Közélet

Juhász Péter az “év legjobb befektetési ajánlatával” buktatná le a belvárosi ingatlanmutyit

juhasz-peter(4)(650x433).jpg (Array)
juhasz-peter(4)(650x433).jpg (Array)

„Ha idén csak egy befektetésed lesz, ez legyen az! Vegyük meg együtt az olcsó ingatlant! Befektető társat keresek” – kezdi Facebook-bejegyzését az Együtt politikusa, amelyhez videót is mellékelt. Az ügylet viszonylag egyszerű, mint írja: „Megvesszük 115 millióért, eladjuk 150 millió körül, a különbözet a tiéd. 
Én pedig bebizonyítom, hogy fél áron adják el az ingatlanokat a belvárosban Szentgyörgyvölgyiék.”

Juhász Péter szerint van egy ingatlan, amit a belvárosi önkormányzat ismét áron alul akar értékesíteni: 78 millió forintért akarják eladni azt a lakást, amit 3 évvel korábban 154 millióra értékeltek. A politikus a feltételezett stratégiát is megosztja olvasóival, eszerint „most felértékelték 115 millióra, majd ad a baráti ügyvédi irodának 30% kedvezményt, így jön ki a 78 milliós vételár.”

Juhász Péter pedig amellett, hogy feljelenti az önkormányzat érintett vezetőit, be akarja bizonyítani, hogy piaci ára alatt kínálja megvételre az említett ingatlant az V. kerület önkormányzata. „Megveszem a lakást, majd meghirdetem a piacon, és eladom drágábban” – írja Juhász Péter, aki a tranzakción nem fog keresni, azok azonban, akik beszállnak a nem mindennapi üzletbe, egy kicsit megtollasodhatnak.

„A lakást jelenlegi állapotában 2012 tavaszán, az ingatan válság közepén 154 millióra értékelték fel független értékbecslők. A szakvélemény szerint felújítva 192 milliót ér. Ez 3 éve volt, ma még többet érhet, ha figyelembe vesszük, hogy mennyire elszabadultak az ingatlan árak a belvárosban. Megvesszük 115-ért, eladjuk amennyiért el tudjuk adni egy nyilvános pályázaton, és ami a haszon, az a tiéd. Lesz ügyvédi költség, lesz adóvonzat, de így is jelentős haszon érhető el.”

Néhány kép a gyönyörű, Deák Ferenc utca 23. alatt található ingatlanról:

Fotók: Juhász Péter, Facebook
Fotók: Juhász Péter, Facebook

deák2

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik