Közélet

Farkas Flórián miatt verték szét az ORÖ-közgyűlést

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) egyik képviselője szerdán nyilvánosságra hoz egy titokban készült hangfelvételt, amely azt bizonyítja, hogy a Farkas Flórián, a miniszterelnök romaügyi megbízottja szólította fel a Lungo Drom önkormányzati képviselőit, hogy verjék szét az ORÖ legutóbbi mohácsi közgyűlését – tudta meg az Index.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla: két hete botrányba fulladt az ORÖ kihelyezett közgyűlése, a civakodás odáig fajult, hogy az ordibálás miatt nem lehetett megtartani a közgyűlést. Az Index információi szerint éppen ez volt Farkas Flórián terve. Az ORÖ korábbi elnöke nem tudott elszámolni a Híd a munka világába nevű program pénzeivel, a botrány miatt ez az ügy napirendre sem került.

A hangfelvétel állítólag bizonyítja, hogy Farkas Flórián a közgyűlés előtt eligazítást tartott az általa vezetett Lungo Drom székházában a képviselőinek. Arra biztatta őket, hogy minden eszközzel akadályozzák meg, hogy az új ORÖ-elnök, Hegedüs István napirendre vehesse a felzárkóztatási pénzek ügyét. A felvételt bemutató Vajda László szerint Farkas azt mondta embereinek: „ha kell, akkor borítaniuk kell”.

Vajda szerint jelenleg néhány fős többsége van ugyan Hegedüsnek az ORÖ-elnökségben, de a háttérben, főleg a fideszes vezetésű településeken „mennek a fenyegetések”, hogy kimenthessék Farkast.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik