Közélet

A közmédia a Jobbikkal hozta hírbe Török Gábort

Így eredt a hirado.hu a nyomába egy pletykának.

A közmédia hírportálja terjedelmes anyagban térképezi fel, hogy a magát „mindenki elemzőjéként” (sic!) meghatározó politológus kikkel ápol jó viszonyt, és emlékeztet arra is, hogy a mendemondák szerint jó pénzért bárki kikérheti véleményét az egykor az SZDSZ környékéről indult szakértőnek.

Azt pletykálják, Török Gábor, aki az SZDSZ környékéről indult, most a Jobbiknak ad tanácsokat – igaz lehet-e ez?

Ha már ez a cím, a hirado.hu meg is kereste a Jobbik elnökét is, aki tudatta, hogy évek óta találkozik Törökkel,  körülbelül negyedéves rendszerességgel az ország aktuális politikai vitáiról beszélgetnek. A politológus még 2010-ben kereste meg azzal, hogy független elemzőként megismerhesse a párt politikáját. Erre a pártelnök örömmel mondott igent, mint ahogy más politológusok, újságírók hasonló jellegű megkeresésére is.

Vona Gábor úgy tudja, Török Gábor más politikai vezetőkkel is tart fenn hasonló kapcsolatot, mind kormánypárti, mind ellenzéki oldalon, amiben ő semmi kivetnivalót nem lát. A pártelnök azt sem rejtette véka alá, hogy „tiszteli Török Gábor alaposságát”, szerinte a legfüggetlenebb, legjobb elemzéseket ő írja.

A hirado.hu megkereste Török Gábort, aki maga is ismeri a pletykákat, amelyek arról szólnak, hogy a Jobbikhoz húz. Az elemző azt válaszolta, nem áll tanácsadói kapcsolatban egyetlen politikussal sem, munkájából kifolyólag folytat háttérbeszélgetéseket. Azt is hozzátette, ha e téren változás állna be, azt jelezni fogja a nyilvánosságnak.

A politológus a cikk megjelenése után csak mosolygott a „közszolgálati címadáson”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik