Közélet

Nincs nemzetbiztonsági tanúsítványa a Fidesz kampánygurujának

A Századvég stratégiai igazgatója, G. Fodor Gábor viszont átesett az ellenőrzésen, de nem derült ki, hogy visszavonták-e.

Nincs nemzetbiztonsági tanúsítványa a Fidesz kampánytanácsadójának, Arthur Finkelsteinnek – derül ki Pintér Sándor belügyminiszter írásos válaszából, melyet Fodor Gábor parlamenti képviselő kérdésére adott. A politikus erre azután kérdezett rá, hogy kiderült: a Századvég 2013 előtt is kezelhetett államtitoknak minősülő adatokat.

Fodor Gábor arról is érdeklődött, hogy G. Fodor Gábornak, a Századvég stratégiai igazgatójának van-e nemzetbiztonsági minősítése, illetve visszavonták-e azt azután, hogy egy internetes oldal főszerkesztője lett. Pintér válaszában az áll, hogy G. Fodor 2013-ban átesett a nemzetbiztonsági ellenőrzésen, de annak eredményéről a személyes adatok védelme miatt csak ő beszélhet. Az nem derült ki, hogy a minősítést visszavonták-e, Pintér azt közölte: erre akkor van lehetőség, ha új nemzetbiztonsági ellenőrzés, vagy felülvizsgálati eljárás eredményeként kockázati tényező kerül megállapításra.

Korábban Pintér azt közölte, hogy a Századvég Politikai Iskola Alapítványnál összesen huszonegy embernek van olyan személyi biztonsági tanúsítványa, melyeknek köszönhetően szigorúan titkos iratokba is betekinthetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik