Közélet

Együtt: Mától ellátási zavarok a dohánykereskedelemben

Dohanybolt(210x140).jpg (Array)
Dohanybolt(210x140).jpg (Array)
Az ellenzéki párt a dohányáruk nagykereskedelmi koncessziójának azonnali megszüntetését követeli.

Az Együtt szerint a dohányáruk nagykereskedelmének koncesszióba adása igazi fideszes módszer: hűtlen kezelés gyanúját veti föl, piactorzító, versenyellenes és növeli a feketepiacot. A párt megszüntetné a koncessziós rendszert, a piacra bízná a dohányellátást.

Ez a magyar gazdaság és a fogyasztók közös érdeke.

Az Együtt úgy véli, eltűnhetnek a nemzeti dohányboltok polcairól a legismertebb cigarettamárkák, a fogyasztók nem juthatnak hozzá a megszokott termékekhez. Az új koncessziós cég, az Országos Dohányboltellátó (ODBE) és Philip Morris, illetve az Imperial Tobacco nem tudott megállapodni.

Ez kizárólag annak a következménye, hogy a Fidesz belenyúlt a jól működő piacba, amivel több ezer munkahelyet szüntetett meg – írják. Az Együtt az első pillanattól ellenezte a dohányáruk nagykereskedelmének koncesszióba adásának fideszes módszerét.

Az, ahogyan a dohánykiskereskedelem lenyúlásában is kulcsszerepet játszó Sánta János érdekköre megszerezte azt, hűtlen kezelés gyanúját vetette föl.

Az ellenzéki párt szerint az állam milliárdokról mondott le egy Fidesz-közeli cég és egy piaci szereplő érdekében, miközben a piac többi szereplője hátrányba került. Ez súlyosan versenyellenes, növeli a csempészet és a feketepiac arányát, ezért az Együtt a dohányáruk nagykereskedelmi koncessziójának azonnali megszüntetését követeli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik