Közélet

Szórakoztatóelektronikában már 10/10 az új egészségügyi államtitkár

Komoly műszaki berendezésekkel büszkélkedhet a nemrég kinevezett Ónodi-Szűcs Zoltán. Vagyonnyilatkozata szerint van egy csúcsminőségű hangfala és speciális átalakító berendezése is.

Az államtitkár vagyonnyilatkozatában megjelölte a képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó értékű vagyontárgyakat, más nem szerepel itt, csak egy hangfal és egy átalakító. Ez utóbbi egy úgynevezett DAC, amely a digitális formában beérkező jelet alakítja analóggá, illetve fordítva. A hozzá kapcsolódó eszközöktől függően a teljes felszerelés ára akár több millió forint is lehet.

A négygyermekes államtitkár több ingatlan tulajdonosa is, többen felerészben. Debrecenben egy 200 négyzetméteres családi ház, egy 60 négyzetméteres társasházi lakás, valamint egy 1200 négyzetméteres telek fele van a nevén. Negyedrészben tulajdonosa egy másik családi háznak, és teljes mértében ő a tulajdonosa egy 45 négyzetméteres nyaralónak.

Autó azonban nincs a nevén, a mindenkori képviselői alapdíj hathavi összegét meghaladó készpénzről szóló pontban egy nyolcmillió forintos összeg szerepel, emellett 3,5 millió forint banki tartozása van.

Vagyonnyilatkozata szerint 12,4 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a debreceni Factum-Sport Kft.-ben, ugyanilyen arányú a nyereségből való részesedése is.

(hvg)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik