vintage radio
Közélet

NMHH: az internet nem öli meg a helyi rádiókat

24.hu
24.hu

hírmunkás. 2015. 11. 11. 14:16

A médiahatóság elnöke szerint a televízió és az internet elterjedése nemhogy nem okozta a rádiózás halálát, hanem egyre jobb befektetésnek tűnik az adók működtetése.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a döntései során figyelembe veszi az érdekképviseleti szervezetek, így a Helyi Rádiók Országos Egyesületének (Heroe) javaslatait, és támogatja a helyi rádiók működését. Példaként említette, hogy Média Mecenatúra Program keretében 2011 óta, pályázatokon 1,5 milliárd forinttal támogatták a helyi rádiók működését, amelyek a pénzt a többi között fejlesztésekre használhattak fel –  mondta Karas Monika a Heroe közgyűlésén.

Az elnök hangsúlyozta, hogy a televízió és az internet elterjedése nemhogy nem okozta a rádiózás halálát, hanem egyre jobb befektetésnek tűnik az adók működtetése. Ezt bizonyítja, hogy a Heroe az ország egyik legnagyobb médiaszervezete.

Ezek szerint nem a video médsem ölte meg a rádiósztárokat:

Arra figyelemmel, hogy a helyi rádiók tájékoztatási űrt töltenek be, a frekvenciák pályáztatásánál is együttműködnek az országos egyesülettel. Az együttműködés nyomán két helyi frekvencia pályáztatása már elindult és hamarosan újabb hét tendert írnak ki – mondta Karas Monika.

Andrássy György, az NMHH főosztályvezetője az adatokat ismertetve elmondta, hogy országszerte 127 helyi, illetve körzeti rádió működik. Ezek száma 146 volt 2010-ben.

Az elmúlt években folyamatosan emelkedik a földfelszíni sugárzású rádiók összesített reklámbevétele: 2013-ban 8,8 milliárd, 2014-ben pedig 9,3 milliárd forint volt – tette hozzá.

Ugyancsak kedvező folyamat, hogy amíg 2011-ben még több helyi rádió volt veszteséges, mint amennyi nyereséges, addig 2014-ben az adók 60 százaléka volt nyereséges, 38 százalékuk veszteséges és 2 százalék nullszaldós – sorolta a főosztályvezető.

Szilvay Balázs, a Heroe elnöke úgy fogalmazott a tanácskozáson, hogy a piackutatások szerint a helyi rádiók a lokális tájékoztatás meghatározó eszközei.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.