Közélet

Megérkeztek a lengyelek, őrzik a magyar határt

Virágzik a Visegrádi Négyek között az együttműködés, azt próbálják most bizonyítani, hogyan működhetnek a közös európai határvédelem. 43 lengyel határőr érkezett Magyarországra.

Megérkeztek Magyarországra azok a lengyel határőrök, akik a magyar rendőrökkel látnak el közös járőrszolgálatot a magyar–szerb államhatáron november 7-étől, a Lengyel Határőrség és az Országos Rendőr-főkapitányság között létrejött megállapodás alapján.

Magyarország és Lengyelország egyformán gondolkodik és együtt cselekszik, közös választ ad az Európára zúduló népvándorlásra. A valódi menekülteknek menedéket nyújt, az illegális migránsoknak, kalandoroknak, akik nem veszik figyelembe törvényeinket, útját állja, hangoztatta Pintér Sándor.

A belügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a lengyel határőrök feladataik végrehajtása során védik saját hazájukat, a Lengyel Köztársaságot, védik Magyarországot, és védik az Európai Uniót. Megfogalmazása szerint a visegrádi országok vezetői példát mutattak összefogásból, és arra kérte a lengyel határőröket és a magyar rendőröket, hogy ezt az összefogást mutassák meg a feladatok gyakorlati végrehajtása során is.

Az ünnepélyes fogadáson a belügyminiszter és Papp Károly altábornagy, országos rendőrfőkapitány „V4” feliratú karjelzést adott át valamennyi lengyel határőrnek.

Kép: Erdei, ORFK/Antal Norbert

(police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik