Közélet

Figyelmeztetés: sűrű a köd, veszélyesek az utak

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelző oldala arra figyelmeztet, a tartós, akár több mint hat órán keresztül fennálló ködben a látástávolság néhány száz méterre csökkenhet. Ez indokolja a 13 megyére kiadott elsőfokú figyelmeztetésnek.

Ami a hétfői nap időjárását illeti, a déli órákra a kezdetben derült vagy gyengén felhős területeken is fokozatosan megnövekszik, majd a délután második felétől szakadozik a felhőzet. A Dunától keletre eső területeken nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, néhol szitálással, a köd legtovább az Alföld keleti, északkeleti részén marad meg. Késő délutántól arrafelé is szakadozni kezd a felhőzet – olvasható a met.hu-n.

A déli óráktól elszórtan, legkisebb eséllyel délnyugaton alakul ki kisebb eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél a Dunántúlon és a középső országrészben, valamint az Északi-középhegység magasabb részein délutántól többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul, sőt délnyugaton, nyugaton akár 20 fok is lehet, ugyanakkor a tartósabban ködös, borult északkeleti tájakon 10 fok alatt marad. Késő estére többnyire 8 és 14 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten egy-két fokkal hidegebb lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik