Közélet

Lemondatnák Tarlóst

Horvath-Csaba(2)(430x286).jpg (Array)
Horvath-Csaba(2)(430x286).jpg (Array)
A közösségi közlekedés finanszírozása miatt a szocialista Horváth Csaba lemondásra szólította fel a főpolgármestert.

Az MSZP fővárosi közgyűlési képviselője a főpolgármester mellett több fideszes kerületi polgármestert is lemondásra szólított fel, amiért már öt éve képtelenek kilobbizni a budapesti közösségi közlekedés biztosításához szükséges pénzt a kormánynál, bukott politikájuk árát a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőkkel fizettetnék meg.

Horváth Csaba arra reagált, hogy az Index birtokába került Tarlós István miniszterelnöknek írt levele, amelyben több javaslatot is megfogalmaztak a BKV finanszírozására, ha a kormány nem segít Budapestnek. A javaslatok között szerepel az ingyen utazó gyerekek, nyugdíjasok és fogyatékkal élők havi 1000-2000 forintos regisztrációs díja, az agglomerációs jegyek, bérletek árának ötszörösére növelése – számolt be a hírportál.

A levelet aláírta Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes, a Fidesz-KDNP-s Riz Levente XVII., Láng Zsolt II., Kovács Péter XVI., Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester is.

Horváth Csaba közleménye szerint Tarlós István az idősekkel, gyerekekkel és fogyatékkal élőkkel fizettetné meg saját tehetetlensége árát. Szerinte az Orbán Viktornak küldött levél nem más, mint nyolc oldalnyi elkeseredett fenyegetőzés, ami valójában nem a nyíltan Budapest-ellenes kormány, hanem a fővárosban élő emberek ellen irányul.
A levél egy beismerő vallomás is, de a főpolgármesternek és a kerületi polgármestereknek egy újabbat is kellene tennie, amiért az elmúlt 25 évben sosem látott mélypontra juttatták a fővárost. Itt az ideje, hogy a polgármesterek lemondó nyilatkozatot írjanak alá – közölte a szocialista politikus.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik