Közélet

Cigány nők abortuszaival viccelődött egy magyar orvos az Instagramon

abortusz (abortusz, )
abortusz (abortusz, )

„Előbb-utóbb minden csaj itt köt ki” – szöveggel pózol a vaginális műtő előtt egy férfi műtős felszerelésben egy hazai kórházban, a kommenteknél pedig azt írja, hogy csak abortusznál turkálna örömmel cigány nők vaginájában, számol be az Index. A portál figyelmét egyik olvasójuk hívta fel a rendkívül ízléstelen, sértő, nyilvános Instagram-képre és kommentekre.

Azóta az oldalt törölték, előtte viszont egy olyan férfi volt látható a fotón, aki a Debreceni Egyetemen medikusok gyakorlatvezetőjeként dolgozik. A portál megkereste az orvost, aki kis türelmet kért, hogy egyeztethessen jogi képviselőjével, majd azt mondta: nincsen Instagram-hozzáférése, nem tudja, miért szerepelt a neve az oldalon, ahogyan azt sem, hogy ki rakott fel róla fényképet oda. A beszélgetés után öt perccel már törölték a regisztrációt.

A lap megkereste a Debreceni Egyetem sajtóirodáját is, ahonnan azt a tájékoztatást kapták:  “Az üggyel kapcsolatban belső vizsgálatot kezdeményezünk. Első lépésben azt vizsgáljuk meg, hogy a Debreceni Egyetem Klinikai Központjának van-e ilyen nevű alkalmazottja.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik