Közélet

Magyarországra jön Erdogan

erdogan (Array)
erdogan (Array)

Mindegyik önkormányzat, amely kérte, megkapta a kormány hozzájárulását hitele megújításához, egyedül Szigetvár nem. A város jövőre ünnepli Zrínyi kirohanásának 450. évfordulóját, amelyre meghívták a török államfőt, aki igent mondott a kérésre – értesült a Figyelő. De nem csak ő bólintott rá a közös megemlékezésre, hanem Koinda Grabar-Kitarovic horvát elnök is.

A török történelem egyik legkiemelkedőbb alakja Szulejmán, a lap egyik forrása szerint nagyobb becsben tartják őt, mint mi Szent Istvánt. Nem meglepő, hogy Erdogan tiszteletét teszi Szigetváron, amelynek a közelében van a szultán sírhelye. Ennek felkutatására a török kormány 120 ezer euró támogatást adott.

Vass Péter polgármester meghívta Áder János köztársasági elnököt is, aki munkatársán keresztül azt válaszolta: ha a város méltó ünnepséget szervez, ő is megjelenik.

Szorult helyzetben szervezkednek

A város nehéz helyzetbe kerülhet, ugyanis 24 önkormányzat közül egyedül Szigetvárnak nem engedélyezte a kormány egy több éves hitel megújítását, amelyet egyébként rendben törleszt a város.  A cikk szerint Szigetvár politikai ellenszélben lehet, nem ez az egyetlen ügy, amiből rosszul jöttek ki: nem hosszabbítják meg például a 67-es utat sem.

A lap informátorai szerint a Fidesz szigetvári szervezetének vezetője, Tiffán Zsolt már nem olyan erős, mint korábban. A Fidesz megyei elnökének sem őt választották, elképzelhető, hogy a kormányzatból üzentek neki Szigetvár leckéztetésével.

Vass Péter egy belügyminisztériumi dolgozó tájékoztatására hivatkozva azt mondta: féleértés történhetett a hitel megújításának elutasításakor.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik