Közélet

Harrach: „a gyermek azért szegény, mert a családja is szegény”

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2015. 11. 05. 21:17

A kereszténydemokrata politikus nem adja fel, tovább magyarázza a magyarázhatatlant, hogy miért nem szavazott a gyermekéhezés felszámolását célzó program mellett.

A gyermekéhezés felszámolását célzó nemzeti minimum program tárgysorozatba vételét azért nem szavazta meg a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) hétfőn az Országgyűlés népjóléti bizottságában, mert nem kívántak baloldali kampányt támogatni, ezzel indított a hét elején Harrach a Kossuth Rádióban.

Most rátett egy lapáttal, a dilivonaton nincsen fék. A Facebook-oldalán magyarázza tovább a semmit.

Kénytelenek vagyunk befényképezni a politikus bejegyzését, mert egyszer már kiírta, majd törölte, most elérhető. Leszögezi, „a durva személyeskedésre és az alpári kommentekre nem válaszolok.”

Szóval nézzük:

„A vád úgy szól, hogy mi nem támogatjuk a gyermekszegénység elleni küzdelmet. Nemcsak támogatjuk, hanem tettünk is az ügyben, nem is keveset. A teljesség igénye nélkül: A gyermek azért szegény, mert a családja is szegény. Rajtuk leginkább azzal segítünk, ha munkát adunk nekik. A közmunkaprogram, ha nem is végső megoldás, de sokakon segít. A családi adókedvezmény és különösen annak kiterjesztése a kiskeresetűek helyzetét is javítja. A gyed extra a kisgyermekeseknek biztosít dupla jövedelmet. A család kiadását mérsékli az energia árak csökkentése. A szegények adójának nevezett infláció gyakorlatilag eltűnt. A legszegényebbek fűtési gondjain enyhít a tűzifaprogram.

A témánkhoz kapcsolódó legfontosabb intézkedés az ingyenes illetve kedvezményes gyermekétkeztetés nagyarányú kiterjesztése. A bölcsődés és óvodás gyermekek közel 90 %-a részesül ebben. Az általános iskolások közel 60%-a, a közép iskolások több, mint 40%-a. Mindezeken túl egyetértünk a civil kezdeményezés törekvéseivel.

Mivel nem értünk egyet?

Ha valaki ezt a kérdést pártpolitikai célokra használja.”

Kép: Harrach / Facebbok
Kép: Harrach / Facebbok
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.