Közélet

Felfüggesztették a Pécsi Állatkertet a farkas kilövése miatt

A kiszökött farkas vasárnapi kilövését követően vizsgálatokat indítottak a Pécsi Állatkertnél, ennek lezárulásáig felfüggesztették a tagságát a Magyar Állatkertek Szövetségében – írja a hvg.hu. A szervezet minden tagjától elvárja, hogy példát mutassanak állatszeretetből, Pécsen úgy tűnik, ez nem történt meg.

A szervezet szerint a napokban többször is egyeztettek a tagságukba tartózó Pécsi Állatkerttel a szombaton kiszabadult, majd az intézmény vezetője által éles lőszerrel kilőtt farkas miatt. A szövetség sajnálja, hogy a Magyarországon fokozottan védett állatfajnak számító farkasnak el kellett pusztulnia. Kedden a 24.hu-nak Szatyor Miklós, az állatkert vezetője részletesen beszámolt arról, miért nem kértek segítséget a befogáshoz és hogy miért kellett kétszer is rálőnie az állatra.

A szövetség elvárja, hogy a tagságába tartozó intézmények működése mindenben a vonatkozó jogszabályok és szakmai irányelvek szerint történjen. A szervezet abban bízik, hogy a vizsgálatok mindent rendben találnak, mert minden fél érdeke, hogy egy biztonságos és jó állatkert működjön Pécsett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik