Közélet

Gyurcsány neje nem akar miniszterelnök lenni

gyurcsany-ferenc(1)(960x640).jpg (Array)
gyurcsany-ferenc(1)(960x640).jpg (Array)
Dobrev Klárát nem vonzza a rivaldafény, csak az uniós szakpolitika. Gyurcsány Ferenc se örülne, ha felesége miniszterelnök-jelölt lenne, az a pártja himihumizását sugallná szerinte.

Óriási népmozgalom alakult ki a baloldalon a Bors szerint, a cél, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök feleségéből, Dobrev Klárából egyszer miniszterelnök legyen. Hogy ezt kilobbizzák, több ezren Facebook-csoportot is alakítottak. Azonban a valóság mindig csattanós pofont ad a reménykedőknek.

Egyenesen fogalmazok. Klárából nem lesz Magyarországon miniszterelnök.

Ezt maga Gyurcsány Ferenc mondta a lapnak. Azzal indokolt, hogy ugyan Dobrev tehetséges, tapasztalt, a közélet iránt érdeklődő nő, de nincs politikai ambíciója és nem lenne szerencsés a szerepvállalása. Szerinte ha a felesége lenne a jelölt, mindenki csak Gyurcsányt látná. A látszatát is el akarják kerülni a “homályos taktikai megfontolásoknak”. Megkérdezték magát Dobrevet is, aki annyit mondott:

Engem csak a szakpolitika, például az uniós fejlesztéspolitika érdekel, az országos pártpolitika nem. Nehezen tudom elképzelni, hogy ez változna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik