Közélet

Alfa Romeót újított a civileket támadó államtitkár

Festmények és I. kerületi lakás is szerepel Csepreghy Nándor vagyonnyilatkozatában.

2012-ben vásárolt I. kerületi lakása mellett már egy új Alfa Romeóra is szert tett Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség frissen kinevezett államtitkára, Lázár János helyettese – írja a HVG.hu.

Mivel Csepreghy soha nem volt választott képviselő, így ez az első fellelhető vagyonnyilatkozata. Korábban helyettes államtitkár volt, ő vitte az Ökotárs Alapítvánnyal szembeni kormányzati hadjárat kommunikációját, mely szeptemberben eredmény nélkül zárult, a nyomozást lezárták, mert nem tártak fel bűncselekményt a norvég civil alap forrásait kezelő szervezetnél.

Wikimedia Commons
Alfa Romeo 159. Ilyen típusú autó szerepel Csepreghy vagyonnyilatkozatában. Fotó: Wikimedia Commons

A portál azt írja: Csepreghy rövid ideig dolgozott a piaci szférában, elsősorban a Fidesz és a Fidelitas, valamint azok pártalapítványai foglalkoztatták. Vagyonnyilatkozatában az I. kerületi lakás és az Alfa Romeo mellett festmények is szerepelnek, melyeket vásárlás és ajándékozás útján szerzett, valamint 2000 előtt szüleitől ajándékba kapott egy bélyeggyűjteményt, amelynek értéke 1,5 millió forint körül van.

Az államtitkár egyébként megkímélheti az Alfa Romeóját, állami juttatásként ugyanis egy Skoda Superbbel járhatja az országot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik