Közélet

A Századvég védekezik a titokügyben

Az alapítvány szerint mindig a törvényeknek megfelelően kezelték a minősített dokumentumokat.

A Századvég szerint megalapozatlanok a sajtóban megjelent – a minősített dokumentumok kezelésével kapcsolatos – felvetések és sejtetések – derül ki az MTI-nek eljuttatott közleményükből.

Határozottan visszautasítanak minden, az alapítvány működésével kapcsolatban terjesztett rosszindulatú gyanúsítást és hazugságot. A Századvég Politikai Iskola Alapítvány minden tekintetben betartja a vonatkozó jogszabályi előírásokat és ennek megfelelően működik – szögezték le.

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke vasárnap azt közölte, a testület következő ülésén napirendre tűzi “a Századvég-ügyet”. Mint mondta, tájékoztatást fognak kérni arról, hogy a Századvég munkatársai közül kik, miért és milyen minősített dokumentumokba tekinthettek bele.

A testület összehívását szombaton Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke kezdeményezte, aki felidézte: Pintér Sándor belügyminiszter egy írásbeli kérdésére adott válaszából derült ki, hogy “a kormány közeli Századvég Politikai Iskola munkatársainak 2013-ig egyáltalán nem volt az állam titkainak kezeléséhez szükséges biztonsági tanúsítványa”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik