Közélet

A Századvég miatt ütheti meg a bokáját a belügyminiszter

pinter(210x140).jpg (Array)
pinter(210x140).jpg (Array)
A kormány kedvenc tanácsadócége 2010-től kapott megbízásokat stratégiaalkotásra, viszont csak 2013-tól tekinthetnek bele az államtitkokba: vagy a stratégiák silányok, vagy titoksértés történt.

Mint azt korábban megírtuk, a Magyar Liberális Párt vezetőjének, Fodor Gábornak írásban válaszolt a belügyminiszter. Pintér Sándor leírta, hogy 2013 októberétől adtak először tanúsítványt kilenc főnek, a szigorúan titkos adatok megismerésére.

A Századvég azonban 2010 után már több milliárdos állami megbízást kapott a kormánytól többek között stratégia alkotásra is – írja a Nol.hu.

Amennyiben állami stratégiákat úgy írtak, hogy ahhoz nem volt szükség semmilyen minősített adat ismeretére, akkor az meglehetősen alacsony színvonalú munkát eredményezhetett milliárdokért, ha viszont kaptak belső anyagokat a kormánytól, akkor azok bizonyosan minősített anyagok voltak, ezek kiadása jogosulatlan személyek részére, illetve ezek megszerzése jogosulatlanul bűncselekményt jelent.

A liberálisok most újabb kérdést tesznek fel a belügyminiszternek, és annak a 21 embernek is kérik a nevét, akik belepillanthattak a minősített adatokba. Többek közt arra is kíváncsiak, hogy visszavonták-e G. Fodor Gábor nemzetbiztonsági minősítését azt követően, hogy G. Fodor főszerkesztői pozíciót vállalt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik