trocsanyi(1)(650x433).jpg (Array)
Közélet

Nem tűri meg kormányunk a gyűlöletbeszédet

24.hu
24.hu

2015. 10. 30. 11:48

Lesz közös magyar-izraeli konferencia a gyűlöletkeltésről és tök jó, hogy vannak pártfogó felügyelők - mondta az igazságügy minisztere a sajtószabadság és blaszfémia határáról rendezett konferencián.
Korábban a témában:

A magyar kormány a zéró tolerancia elvét vallja a gyűlöletbeszéddel szemben – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter pénteken Budapesten, a sajtószabadság és a blaszfémia viszonyáról rendezett konferencián. Trócsányi azt mondta: az ember szabadságához és méltóságához hozzátartozik, hogy hitét, vallását, identitását tiszteletben tartsák.

Megjegyezte, ennek jogi szabályozásában a globalizáció, az internet, a közösségi oldalak korában megvannak a nyilvánvaló korlátok. Szükségesnek nevezte, hogy az országok közötti együttműködésnek, jogharmonizációnak legyen valamilyen globális, de legalább európai anyagi és eljárási kerete. Bejelentette, hogy a magyar és az izraeli szaktárca jövő tavasszal közösen szervez nemzetközi konferenciát az online gyűlöletkeltés elleni küzdelemről.

A pártfogó felügyelők nem csupán a jog, hanem emberségük eszközeivel is segítenek rehabilitálni, reintegrálni a bűnelkövetőt, ez a leghatékonyabb bűnmegelőzés, a bűnmegelőzés pedig a leghatékonyabb igazságszolgáltatás – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter egy pénteki szakmai konferencián, Budapesten.

Pártfogó felügyelők

A kriminalitás kezelése a közösségben című rendezvényen a miniszter azt mondta, a pártfogó felügyelők nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a büntetőpolitikában is teret hódító helyreállító igazságszolgáltatás méltón szolgálja a sértettek jóvátételét, megnyugvását, az elkövetők megbánását, végső soron a közösség érdekeinek érvényesülését.

Trócsányi előadásában elismerően szólt a pártfogó felügyelői szolgálatról, ami tavaly több mint százezer üggyel foglalkozott, tehermentesíti a bíróságokat és a büntetés-végrehajtás intézményeit, és ezzel a költségvetést – írja az MTI.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.