Közélet

Vajnával megjöhet az étvágy is a TV2-höz, újabb csatornákat vehetnek

Az RTL-től a TV2-höz távozó Dirk Gerkens szerint egy pillanatig sem kérdés, hogy ki vette meg a csatornát, mert szerinte Andy Vajna. Esélyes, hogy új tévécsatornákat is vásárolnak majd.

Komoly ismerősei, profik dolgoznak a ProSiebenSat1-nál, a TV2 volt tulajdonosánál, akik “nem mennek bele kétes dolgokba”, utalt a TV2 körüli hercehurcára Dirk Gerkens, aki az Origo-nak adott interjút.

Elképzelhetetlennek tartja, hogy egy magyar bíró mégis úgy dönt, hogy a TV2 Fonyó Károlyé vagy Simicska Lajosé legyen, nem pedig Vajnáé. “Ismerem a ProSiebenSat.1 vezetőit, a természetüket, komoly emberek”.

Pontos dátumot ugyanakkor még nem tudott mondani azzal kapcsolatban, hogy mikor kezdi el a valódi munkát, mert a Gazdasági Versenyhivatalnak is rá kell bólintania az ügyletre. De már tárgyalnak reklámügynökségekkel és más partnerekkel, a jövő évet egyeztetik.

Gerkens úgy fogalmazott, hogy annak nem látja nyomát, hogy a botrány miatt elbizonytalanodtak volna a hirdetők.

Amíg a reklámozó és a tévéző látja előbbi reklámját, és az sok embert ér el, a hirdetőnek majdnem mindegy, ki a tulajdonosa a cégnek. Ami őket érdekli, az, hogy mennyibe kerül egy szpot, egy elérés.

Több csatornára lesz szükség a TV2 csoportnál, amelynek most négy adója van, az RTL-től érkező szakember szerint, ha lesznek eladó tévécsatornák, akkor megvizsgálják, illenek-e a portfólióba.

Inkább helyi csatornákat lehet megvásárolni, helyi tulajdonosoktól. Nem sietünk, körülnézünk, és az is lehet, hogy a nulláról építünk fel újat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik