Közélet

Sláger FM lesz a Juventusból és jöhet a rock- és a Vajna-rádió

A Juventus átalakítása tény, és a hírek szerint készülnek a rockerek és a filmguru rádiósai

Az mmonline.hu idézi Hauk Zoltán, a Rádió Juventus Zrt. vezérigazgatójának közleményét, amely szerint a hallgatói kutatások alapján a rádió neve, zenei struktúrája, szignál parkja és műsorai is teljes átalakítást igényelnek. A 25-65 évesek közötti korosztályban végzett felmérés szerint a budapesti hallgatók olyan rádióra vágynak, amely kiemelten a ’80-as évek zenéit sugározza, hangzás világa a modern kornak felel meg, neve a változatosságot szimbolizálja.

Ennek jegyében jön novembertől a megújulás. A reggeli műsor Hello Sláger! néven folytatja tovább, a műsorvezetői Esperes Ákos, Hudák Anita és Hepi Endre. 10.00 órától a Sláger Délelőtt című műsor lesz hallható Somogyi Zoltánnal, 16.00 órától pedig a Sláger Délután Dénes Tamással, 18.00 órától érkezik a Sláger Kívánságműsor.

A rádiót az Ayudate Holdingtól a Radu Morar érdekeltségébe tartozó Tematic Media Group Kft. vásárolta meg az idei év első felében. A cég elsősorban a tévés piacon ismert, olyan csatornák tartoznak hozzájuk, mint a Sláger Tv, a Fishing & Hunting, a Doq, vagy éppen a SportKlub – emlékeztet az mmonine.hu.

Független rockrádió jöhet

Az InfoRádió korábbi sávján, a 95,8-on indulhat a független rockrádió – értesült a Válasz.hu., amely szerint a szeptember 10-i határidőig egyetlen pályázóként a Favorit Masters Kft. jelentkezett, amelynek alapítói lefedik a Magyar Rockzenészek Egyesületének főnökségét.

A Favorit Masters Kft. ügyvezetőjeként is működő Németh Gábor megerősítette, hogy akarnak egy rockzenei rádiót, de pályázatuk elbírálásáig nem akart a részletekről nyilatkozni. A 95,8-as frekvenciával párhuzamosan a Médiatanács az egykori Roxy Rádió 96,4-es sávját is megpályáztatta, ennek esélyese a várhatóan DJ FM néven sugárzó Radio Plus Kft., mely Andy Vajna tulajdonában van – írta a portál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik