Közélet

Rosszul tippelt a közmédia, ezért nem mentek el Colleen Bell előadására

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 29. 20:08

A nagykövet erősen nekiment a kormánynak, megkérdezték az MTVA-tól, hogy ők miért nem tudósítottak. Parádés válasz.

A nagykövet előadásáról mi is beszámoltunk, Colleen Bell előadásában többek között arról beszélt, hogy az Alkotmánybíróság a meglátása szerint elveszítette a függetlenségét, ráadásul az állami támogatásokkal és közvetett módszerekkel a kormány a médiapiacon is beavatkozik. A nagykövet követelte, hogy a paksi atomerőmű orosz bővítése kapjon nagyobb nyilvánosságot.

A Népszabadság megkérdezte az MTVA-tól, hogy az évi 80 milliárd forintból működő közmédia, vagyis a Magyar Távirati Iroda, a Magyar Televízió és a Magyar Rádió nem adott tudósítást szerdán Colleen Bell amerikai nagykövet nyilvános beszédéről a Corvinuson, amelyben több ponton is bírálta a magyar kormányt. Az MTI hírei között a nagykövet beszéde csak abban az összefüggésben szerepel csütörtök reggel, hogy Colleen Bell szavaira Szijjártó Péter miniszter reagált.

Az MTVA – minimum furcsa, de inkább visszataszító módon – a Facebookon válaszolt. Azt írják, hogy az elmúlt tíz hónap során Colleen Bell amerikai nagykövet asszony számos, leginkább protokoll rendezvényen vett részt – amelyek közül néhányról a közmédia is tudósított. Ezen eseményeken eddig kifejezetten kerülte a magyar belpolitikára vonatkozó vagy más érdemi, hírértékű témákat.

A Corvinuson elhangzott beszédével kapcsolatban a közmédia az előző nap a rendezvényről rendelkezésére álló információk alapján mérlegelte a tudósítás lehetséges hírértékét, s miután semmilyen jel nem utalt a magyar belpolitikával vagy más, egyéb releváns témában történő megnyilvánulásra, ezért sem az MTI, sem a közmédia híradója nem volt jelen az eseményen.

Szerintük „utóbb derült csak ki, hogy – sokak számára is váratlanul – a nagykövet asszony, eddigi gyakorlatával ellentétben a magyar belpolitikát érintő kérdésekről is beszélt.”

Ez csak azért furcsa, mert az esemény címe hivatalosan is az volt, hogy „A Current Look at Hungarian – U. S. Realtions”, vagyis az amerikai-magyar viszony jelen állásáról.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.