Közélet

Simicskáék kicsengették a TV2 árát

Közjegyzői letétbe helyezték az opciós szerződésben álló összeget, így a Megapolis ügyvédje szerint teljesült a vételi jog gyakorlásának mindkét feltétele.

A Megapolis Media Zrt. nevében Óvári Győző, a cég ügyvédje arról tájékoztatta a Népszavát, hogy szerdán közjegyzői letétbe helyezték a TV2 opciós szerződés szerinti vételárát a Közjegyzői Kamaránál pontos összeget viszont nem közölt.

A jogász szerint a vételi jog gyakorlásának két feltétele van, egyrészt, hogy a szándékot bejelentsék, másrészt hogy fizessenek is érte. Ez esetben mindkettő megtörtént.

Az ügyvéd a korábbi tulaj, a ProSiebenSat.1 közleményére is reagált, amelyben a németek jelezték, hogy nem járulnak hozzá, hogy a zálogjogukat töröljék. Óvári Győző jelezte: ezt nem is kérték.

A német cég október 22-én jegyzett, de a cégbíróságon hétfőn iktatott beadványában azt is jelezte, hogy Fonyó cége, a Megapolis Media Zrt. nem értesítette őket az üzletrész „állítólagos” megszerzéséről.

A Pro7Sat.1-nak azért van zálogjoga a TV2 mögötti összes cégen – így a Fonyó által opciós szerződés révén állítólag megszerzett TV2 Media Group Holdings Kft.-n –, mert 2013-ban úgy adta el a tévét, hogy engedélyezte a vételár későbbi kifizetését, amiért elzálogosította a társaságot. A németek lépése döntő lehet, hiszen eddig úgy tűnt, Fonyóék vannak lépéselőnyben.

A cégbíróság viszont múlt héten hiánypótlásra szólította fel Fonyót, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pedig jelezte, hogy a Megapolis nem kért tőlük engedélyt a TV2 megvételére, pedig törvény szerint kellett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik