Közélet

Jól befűtöttek nekik – Három fűtésszámla jön három hét alatt

radiator(210x140).jpg (Array)
radiator(210x140).jpg (Array)
Szekszárdon egyetlen havi munkabérből három számlát kell kifizetni novemberben.

A Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. augusztus közepe óta biztosítja a távhőt a városban. Mivel számlát most küldött először, így az augusztus 19–31-re szóló időszakra szóló fizetési határidő november 6., a szeptemberre vonatkozó november 22-e, az októberre pedig november 27-e – írja a teol.hu. A helyi hírportál idézi Zaják Ritát, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselőjét, aki „Jól befűtöttek nekünk” címmel tartott sajtótájékoztatót.

Azt kérte, a szolgáltató tolja ki a fizetési határidőket. Szerinte nagy felháborodást váltott ki a fogyasztók között a Szekszárdi Vagyonkezelő Kft. és az Alfa-Nova Kft. „csatározása”. Sok fogyasztó nem érti, miért úgy történnek a dolgok, ahogy. Ő öt év alatt egy olyan jelzést sem kapott, hogy a távhőszolgáltatással gond lenne. Ha mégis volt, akkor az a kérdés, hogy a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) miért nem lépett közbe.

Az ügyben megszólalt az alpolgármester is, aki szerint az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy segítsen a fogyasztóknak, és biztosítsa a biztonságos ellátást. Haag Éva azt mondta, a szekszárdiakat fórumokon és a sajtón keresztül folyamatosan tájékoztatták. A szolgáltatásban az átvétel óta fennakadás nem volt. A fogyasztóknak azt ígérték, megoldást találnak arra, hogy anyagi kár senkit ne érjen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik