Közélet

TV2 – nemet mondtak Simicskáéknak a németek

Nem járul hozzá a korábbi tulajdonos, hogy Simicska üzlettársa, Fonyó Károly átvegye a tévé vagyonkezelője feletti irányítást.

A Pro7Sat.1 (P7S1) tudatta, nem engedélyezte és a jövőben sem engedélyezi, hogy töröljék a cégen lévő zálogjogát. A Népszabadság szerint így szinte lehetetlen lesz átvennie Fonyónak a céget. A német cég október 22-én jegyzett, de a cégbíróságon hétfőn iktatott beadványában azt is jelezte, hogy Fonyó cége, a Megapolis Media Zrt. nem értesítette őket az üzletrész „állítólagos” megszerzéséről.

A Pro7Sat.1-nak azért van zálogjoga a TV2 mögötti összes cégen – így a Fonyó által opciós szerződés révén állítólag megszerzett TV2 Media Group Holdings Kft.-n –, mert 2013-ban úgy adta el a tévét, hogy engedélyezte a vételár későbbi kifizetését, amiért elzálogosította a társaságot. A németek lépése döntő lehet, hiszen eddig úgy tűnt, Fonyóék vannak lépéselőnyben.

A cégbíróság viszont múlt héten hiánypótlásra szólította fel Fonyót, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) pedig jelezte, hogy a Megapolis nem kért tőlük engedélyt a TV2 megvételére, pedig törvény szerint kellett volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik