Közélet

A tanárok megbuktatnák a gólemet

Mendrey-Laszlo-PDSZ(210x140).jpg (Array)
Mendrey-Laszlo-PDSZ(210x140).jpg (Array)
Parlamenti vitanapot kezdeményez a PDSZ, amely szerint a KLIK egy élettelen, idomtalan állami óriás.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb kudarcának tartja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ létrehozását és működését.

A 2013. január 1-e óta „működő” gólem képtelen megfelelni a vele szemben megfogalmazott elvárásoknak, hibát hibára, adósságot adósságra halmoz.

A PDSZ elnöke emlékeztet rá, hogy az első elnöknek (Marekné dr. Pintér Aranka) azért kellett távoznia, mert a kormányzati vizsgálat súlyos hibákra, anomáliákra derített fényt, de az új elnök (Hanesz József) sem tudott úrrá lenni a nehézségeken.

Ez év tavaszára súlyos adósság halmozódott fel, melynek nagysága 2015 nyarára meghaladta a 10 milliárd(!!!) forintot.

Mendrey László szerint Balog miniszter hiába ígérte az adósság kisöprését, a KLIK és a tankerületek több mint két hónapja ismét nem fizetik ki törvényes kötelezettségeiket. A beérkezett panaszok miatt a PDSZ egy budapesti tankerülethez fordult, ahonnan azt a választ kapta, azért nem fizetnek, mert a KLIK nem biztosít rá fedezetet.

Négyszer kértek keretet a személyi jellegű kifizetésekre, egyszer sem kaptak…

A kialakult helyzet súlyosan jogellenes, demoralizáló, “idézőjelbe teszi a KLIK alá tartozó intézményekben az oktató – nevelő munka mindennapjait, s veszélybe sodorja a munkabékét!” A PDSZ a helyzet tisztázása miatt hétfőn a Kulturális Bizottság ülésén és írásban (a képviselőknek eljuttatott levélben) parlamenti vitanapot kezdeményez a KLIK tevékenységéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik