Videó

Magyarország Orbán Natascha Kampusch-a

Legfeljebb néhány száz ember előtt tartott ünnepi megemlékezést az Új Magyar Köztársaság Egyesület: több felszólaló ostorozta a kis létszámú, tartalmatlan ellenzéki tüntetéseket - egy kis létszámú, ellenzéki rendezvényen. Bár a hallgatóságból összesen egyszer dobott be valaki egy harsányabb "Orbán, takarodj!"-ot, maga Orbán Viktor megkapta a magáét: az egyik felszólaló Natascha Kampusch Wolfgangjához hasonlította a miniszterelnököt, Magyarországot pedig a szerencsétlen sorsú osztrák lányhoz.

Ezzel párhuzamosan mindenfélének el lett mondva a Mészáros Lőrinc és Andy Vajna-féle Fidesz-oligarchia, de kapott bőven verbális kokit és sallert a jelenlegi ellenzék is.  Történt mindez az Úr 2015-ik esztendejében, az Új Magyar Köztársaság Egyesület ünnepi megemlékezésén, amelynek ugyanúgy alapítója Wittinghof Tamás budaörsi polgármester, mint Hammer Ferenc szociológus vagy Várhegyi Éva közgazdász.

A lényeg: az ellenzéknek túl kellene nyúlnia a hagyományos ellenzéki (értsd: ballib) szavazók táborán, és a kompromisszum, valamint az egyetértés jegyében olyanokkal is együtt kellene működnie, akiknek – bár lelkületük konzervatív és jobboldali – tele a töke az Orbán-rezsimmel. Itt a pont.

Legfrissebb videók
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik