Közélet

Kocsis Máté a küzdelmes ezer évről

A magyarok soha senkinek sem hagyták, hogy eltörölje a nemzetüket, mindig tudták, hogy a szabadságnak és a békének ára van, azért harcolni kell.

Józsefváros polgármestere a Corvin közben tartott ’56-os megemlékezésén azt mondta, minden nemzedéknek megvan a maga kihívása. Ez így volt 1956-ban is, amikor sokan meghaltak a szabadságért, másokat bebörtönöztek. A mai kihívás ugyan nem háborús fenyegetés, hanem kívülről érkező nyomás, de a magyarok most is ragaszkodnak történelmükhöz, kultúrájukhoz, hagyományaikhoz, ahhoz, hogy maguk dönthessenek, kivel és hogyan szeretnének együtt élni a hazájukban.

Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) hozzátette: a magyarok már sokszor mondták, hogy maguk szeretnek határozni sorsukról. Ez ma is így van.

Magyarország most is mert nemet mondani, ahogyan tette azt 1956-ban.

Annak idején a kommunisták azt hitték, bármit megtehetnek, és a nemzet, ha rákényszerítik, feladja a szabadságát, a történelmét. De nem ismerték igazán a magyarokat, nem értették meg a múlt tapasztalataiból, hogy ez a nemzet nem tűri sokáig a külföldi hatalmak elnyomását – tette hozzá. Kocsis Máté szerint az ’56-os hősök példaként állnak az utánuk következő nemzedékek előtt, ma is nagy szükség van a példamutatásukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik