Közélet

Jön az ünnepi káosz

utlezaras(210x140).jpg (Array)
utlezaras(210x140).jpg (Array)
A lezárások, forgalomkorlátozások a tömegközlekedést is érintik. Nem minden buszmegállóban érdemes buszra várni.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából több helyszínen tartanak rendezvényeket, ezért módosított menetrend szerint közlekedik a 2-es, a 47-es, a 49-es és az 59-es villamos, valamint a 9-es, a 21-es és 21A, a 38-as, a 39-es, a 86-os, a 102-es, a 105-ös, a 110-es, a 112-es, a 160-as, a 260-as, a 212-es, továbbá a 251-es és 251A jelzésű busz is.

Mivel a megemlékezések miatti lezárások, forgalomkorlátozások komolyan érintik a tömegközlekedést, a BKK kérte, indulás előtt mindenki tájékozódjon az aktuális helyzetről.

Október 23-án a belváros több helyszínén is ünnepi programokat rendeznek.

A Kossuth Lajos téren a zászlófelvonás és ünnepi műsor idején várhatóan 8 és 12 óra között a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekedik. A forgalomkorlátozások miatt pótlóbusz indítására nincs lehetőség, a Kossuth Lajos tértől a Szent István körút felé a 15-ös és a 115-ös busszal lehet továbbutazni; a buszjáratokra a Vértanúk tere megállóhelyen lehet felszállni.

Várhatóan 8:30 és 11 óra között lezárják az Alkotmány utcát, a Balassi Bálint utcát a Kossuth Lajos tér és a Stollár Béla utca között, valamint a Markó utcát a Balassi Bálint utca és a Széchenyi felső rakpart között.
14 és 18 óra között zárják le a Múzeum körutat.

Emiatt a 9-es busz mindkét irányban a Nagykörúton közlekedik:
Óbuda felé a Baross utca–Mária utca–Üllői út–József körút–Blaha Lujza tér–Erzsébet körút–Teréz körút–Nyugati tér módosított útvonalon, nem érintve a Szentkirályi utca és a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út közti megállóhelyeket.
Kőbánya felé a Teréz körút–Erzsébet körút–Blaha Lujza tér–József körút–Üllői út–Szabó Ervin tér módosított útvonalon, nem érintve a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út és a Kálvin tér közötti megállót.

Futóversenyt is rendeznek a budai hegyvidéki területeken, Budakesziről indulva a XII. kerületi Csörsz utcai sportcsarnokig. Az érintett útszakaszokon közvetlenül az első versenyző megérkezése előtt vezetnek be korlátozást, és azt az utolsó futó elhaladása után azonnal feloldják.
A Budakeszi út városhatár és Jánoshegyi út közötti szakaszán várhatóan 9:10 és 9:45 között korlátozzák a centrum felé i forgalmat.
A Mátyás király út Csillagvölgyi út és Hollós út közötti részén 9:30 és 10:25 között teljes útlezárás, a Hollós út és a Költő utca közötti szakaszon félpályás lezárás várható.
A Költő utca–Istenhegyi út útvonalon várhatóan 9:30 és 10:50 között haladnak át a futók. Itt a futók számától függően csak időszakos és szakaszos korlátozásra kell számítani, egy sávon, rendőri irányítással végig fenntartják a forgalmat.
A Nagyenyed utcában 9:45 és 10:55 között lehet számítani lezárással az Alkotás utca felé. A zárás ideje alatt a villamosvágányon haladhat majd a közúti forgalom.
Az Alkotás utcában a Nagyenyed utca és a Csörsz utca között a BAH-csomópont felé haladó oldalon a szélső forgalmi sávban haladnak majd a futók várhatóan 9:45 és 11:15 között, így az autósok a belső sávban hajthatnak.

A félmaratoni futóverseny miatt több járat rövidített útvonalon közlekedik, vagy várakozásra kényszerül, mert meg kell várnia, amíg a futók elhaladnak. További részletek a BKK honlapján.
A közlekedési központ felhívta arra is a figyelmet, hogy pénteken a vasárnapi és ünnepnapi, 24-én és 25-én pedig a hétvégi menetrend érvényes.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik