Közélet

TV2-szappanopera: Fonyóék is a versenyhivatalhoz mennek

Most épp ott tart az ügy, hogy minden érintett a Gazdasági Versenyhivatalhoz fordult. Viszont ők akár hónapokig elhúzhatják a döntést.

Folyik tovább a TV2-harc: most a Fonyó Károly-féle Megapolis Media Zrt. ügyvédje, Nagy Ajtony Csaba közölte a Hvg.hu-val, hogy a cég „néhány napon belül benyújtja a tranzakciókkal kapcsolatos kérelmét a Gazdasági Versenyhivatalhoz” (GVH).

A GVH kedden közölte, hogy az előző pénteken érkezett hozzájuk kérelem Andy Vajna oldaláról, hogy az ő cégei szerezzenek irányítást a csatorna fölött. Ez azért fontos, mert a versenyhivatal engedélye szükséges a tévé megszerzéséhez. A döntésre 30 napja van a hivatalnak, de ez csak az egyszerűsített eljárás, akár hónapokig is elhúzódhat az ügy.

Az előző részek tartalmából: Múlt hét csütörtökön Vajnáék jelentették be, hogy övék a csatorna, majd jött Fonyó Károly, aki szerint ők meg két nappal korábban vásárolták be magukat. Hogy a helyzet még összetettebb legyen, Vajnáék a TV2 Média Csoport Kft., Fonyóék a Media Group Holdings Kft. megvásárlását közölték. Fonyóéknál pattog viszont a labda, mert a Media Group a TV2 Média tuladjonosa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik