Közélet

Szétzúzná a korrupciót a Jobbik pörölye

Volner János (Volner János)
Volner János (Volner János)
Volner János képviselő szerint Orbán és L. Simon is elszólták magukat a parlamentben, a Jobbik nagyon rászállna a korrupció témájára. Már nem úgy, hogy lopnak ők is.

A Jobbik antikorrupciós harcot indítana és kormányra kerülése esetén antikorrupciós hatóságot hozna létre – mondta Volner János, a párt alelnöke csütörtökön. A hétfői parlamenti napra visszautalva – amikor a korrupcióról faggatták a kormányt – azt mondta: Orbán Viktor és L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára is elszólta magát, hogy Magyarországon működik a korrupció.

A miniszterelnök egyik válaszában úgy fogalmazott, hogy “a korrupciót nem szabotáljuk”, míg az államtitkár azt vetette fel, hogy a Jobbiknak az a problémája, hogy nem az övé “a biznisz”. Volner ismét bírálta, hogy Magyarország legbefolyásosabb vállalkozói a kormányfő közvetlen közeléből kerülnek ki és nem piaci versenyben váltak milliárdossá, hanem állami és önkormányzati megrendeléseken keresztül. Vona Gábor pártelnök kedden sajtótájékoztatóján a korrupció felszámolását jelölte meg elsődleges feladatként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik