tv2
Közélet

Robbantotta a TV2-bombát, aztán elhagyta az országot

Fonyó Károly elutazott.

A Figyelő azt nem tudja, hogy (Simicska Lajoshoz hasonlóan) szánkót vitt-e magával, de alig négy nappal a TV2-bomba robbantása után Franciaországban érte utol az üzletembert. Fonyó Károly állítólag tíz napra ment. Érdemben nem akart nyilatkozni az üzletről, de a hetilap szerint Vajna akár évekre bukhatja a TV2-t, ha Fonyó cége kerül először házon belülre. Ennyi ideje nincs a csatornának, kormányzati beavatkozás nélkül még idén fizetésképtelenné válhat.

Élő adásban jelentkezett be egy “tulaj”

Az Együtt elnöke az ATV-ben jelentette be, hogy lehetősége lesz egy részvény erejéig tulajdonrészhez jutni a TV2 anyavállalatában. Így nemcsak politikusként, hanem részvényesként is megkeresheti a német ProSiebenSat.1-ot,  hogy mint kisrészvényes részt vehessen a cég körüli döntésekben.

Egészen biztos, hogy a csoport 2014-es zárásában szerepel, hogy forintban számolva 5-8 milliárd forintos hitelt adtak a kivásárlás során, és ez 2016 végén jár le.

A politikus azt atv.hu-nak azt mondta, a részvény a tulajdonába került. A 37 eurós ügyletért cserébe a németek beszámolási kötelezettséggel tartoznak neki.

Azért kell részvényesnek lenni, hogy a macska kint és bent is fogja az egeret.

Szigetvári Viktor előzőleg csalás és gazdasági csalás miatt újra feljelentést tett a TV2 2013-as eladása ügyében. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik