Közélet

A MÁV-vezér kitüntetést, a dolgozók Erzsébet-utalványt kaptak a menekültválság miatt

máv (Array)
máv (Array)
Ezernégyszáz munkatárs kap plusz juttatást, amiért csomót melóztak a menekültválság csúcspontján. Kitüntette Pintér a MÁV-vezérkart is.

Húszezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványt kap a menekülthelyzet kezelésében érintett mintegy 1400 MÁV-munkatárs, a juttatást a munkabér és a túlóradíj mellett kapják meg – közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

A társaság több vezetője is elismerést vehetett át: Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Köz Szolgálatért Érdemjel arany fokozatában részesült, Pál László általános vezérigazgató-helyettesnek miniszteri elismerő oklevelet adományozott Pintér Sándor belügyminiszter.

A nemzeti vasúttársaság közölte, hogy a MÁV elsődleges feladata a közszolgáltatás, a magyar állampolgárok és a nemzetközi utazóközönség kiszolgálása.

A közlemény szerint a menekülthelyzet miatt azonban megváltoztak a munkakörülmények, és a vasutasokra hatalmas nyomás és felelősség nehezedett. A rendkívüli helyzetben példamutatóan helytálltak, sokszor a munkaköri elvárásokon felül teljesítettek, amit a közelgő nemzeti ünnep alkalmából több szinten is elismertek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik