Közélet

Azokkal bulizott Varga Mihály, akik hamarosan lapátra kerülhetnek

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2015. 10. 21. 19:14

Kedden jelentette be, hogy leépítések várhatóak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, szerdán pedig már együtt ünnepelt azokkal Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, akik közül többen is elveszíthetik állásukat. A hvg.hu úgy tudja: a NAV vezetői szintjein is cidriznek a hatóság átalakításától.

A nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a NAV október 23. alkalmából rendezett ünnepségén vett részt.  Az 1956-os forradalom és szabadságharc előtt tisztelegve Varga Mihály a NAV állományülésén elmondta: a forradalom olyan fontos értékeket hozott a felszínre, amelyekre ma is építhetünk: a magyarságtudatot, az összetartozás érzését és a nemzeti büszkeséget.

A tárcavezető megköszönte a NAV dolgozóinak az elmúlt években végzett munkát. Hozzátette: az adóhatóság olyan feladatokat oldott meg, amelyek már régen várattak magukra, és amelyek fontosak voltak az országnak. Arra is utalt, hogy a gazdaságpolitikával és ezen belül az adórendszer kialakításával elsősorban annak a bizalomnak kell megfelelni, amellyel az emberek a kormányt felruházták.

Ügyfélbarát adózási rendszer, segítségnyújtás – ez nem álom, ez az új NAV!

A miniszter aláhúzta:  az új, ügyfélbarát adózási rendszernek és adóhivatalnak gyorsabb ügyintézést és kevesebb adminisztrációs terhet kell nyújtania az embereknek és a vállalkozásoknak, a felelősségre vonás és bírságolás helyett a segítő együttműködésre kell helyezni a hangsúlyt.

Az adózás rendjéről szóló törvény módosítását hamarosan tárgyalja az Országgyűlés. Úgy fogalmazott: a javaslat az olyan új fogalmak bevezetésével, amilyen a jó, illetve a rossz adózó, illetve az ezekhez kapcsolódó kedvezmények rendszerével már ebbe az irányba tett lépés, ahogyan a személyi jövedelemadó-bevallás tervezett eljárási módosításai is.

Az adózáshoz kapcsolódó törvények módosítása ezzel nem fejeződött be, a kormány a közeljövőben a parlament elé terjeszti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezetére vonatkozó javaslatát is. Ennek lényege, hogy változik majd az adóhatóság felépítése, a jövőben megszűnik a középszintű regionális adóhatóság, és ezzel kétszintűvé válik a szervezet- mondta el Varga Mihály, hozzátévee: minden olyan szakemberre számítanak, aki szakértelmével, elkötelezettségével, az újra és a változásra való nyitottságával a továbbiakban is segíti a munkát.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.