AppleMark
Közélet

Kósa: a Jobbik oroszpárti, a Fidesz meg harcol a korrupció ellen

24.hu
24.hu

2015. 10. 20. 16:32

A humor legmagasabb hágóit mászta meg oxigénpalack nélkül a Fidesz új frakcióvezetője. Kósa a kémkedéssel vádolt Kovács Bélától indult és a lopás ellen harcoló Fidesznél kötött ki. Kacajriadó!
Korábban a témában:

A rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb politikai korrupciós botrányának tartja a Fidesz frakcióvezetője a kémkedéssel gyanúsított Kovács Béla jobbikos európai parlamenti (EP) képviselő ügyét, akinek az EP a múlt héten függesztette fel a mentelmi jogát.

Kósa Lajos kedden azt mondta, a Jobbik “éles korrupciós támadást” intézett a Fidesz és a kormány ellen, miközben “a legfontosabb kérdések a korrupcióval kapcsolatban épp a Jobbik térfelén mutatkoznak”.

Példa nélküli, hogy kémkedés miatt függessze fel egy képviselője mentelmi jogát az EP. Kovács a gyanú szerint információkat játszott át az oroszoknak, amiért ellenszolgáltatást kapott – mondta Kósa. Szerinte Kovács Bélától, illetve az ő közreműködésével érkezett a legnagyobb anyagi támogatás a Jobbikhoz.

Ha ezt összerakjuk, akkor nem lehet másról szó, minthogy itt a rendszerváltás óta valaha volt legnagyobb politikai korrupciós botrány elkenésével kísérletezik a Jobbik. A Jobbik egész egyszerűen – Kovács Bélán keresztül, idegen hatalmak finanszírozásában – nem magyar, hanem más érdekeket szolgál. Ez a korrupciónak a legsúlyosabb esete.

Azt is megjegyezte, hogy a Jobbik “Magyarország kilépését szorgalmazza a NATO-ból és az Európai Unióból”, és “az országot az oroszok felé terelné”. Kifogásolta, hogy a Jobbik támadja az állami földek értékesítését, ami mögött szerinte az állhat, hogy “a Jobbik támogatói között olyan nagybirtokrendszert támogató erők vannak, akiknek ez a földértékesítés nem jó”. A sajtótájékoztatón többen is rákérdeztek, hogy ki lehet ez az erő, Kósa csak annyit reagált, hogy “folyosói értesülések” vannak róla.

A frakcióvezető szerint a magyarországi korrupció ellen a mostani kormányzat tette a legtöbbet. Példaként említette a párt- és kampányfinanszírozás új szabályait, a közúti áruforgalom elektronikus ellenőrzését, az online pénztárgépeket és az szja-rendszert. Úgy összegzett, hogy a kormány intézkedései értelmetlenné teszik a korrupciót – idézi őt az MTI.

Nem meglepő, konkrétumtól mentes, nevetséges – ezekkel a jelzőkkel illette a Jobbik Kósa sajtótájékoztatóját kedden. Szerintük pont a Fidesz akadályozza a mentelmi joghoz való ragaszkodásával azt, hogy a Kovács-ügy lezáródjon. A Jobbik odamart kicsit a korrupció ellen küzdő Fidesz képének is, felhozva a következő ügyeket:

  • fideszes politikusok rokonainak eltitkolt vagyonnyilatkozatai,
  • titkolózás a Quaestor-ügyben,
  • a politikusi bűncselekmények elévülhetetlenségére tett jobbikos indítványok lesöprése,
  • a ciklus végi kötelező vagyonosodási vizsgálat elvetése,
  • Tiffán Zsolt által lemaffiózózott fideszesek ügye.
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.