Közélet
AppleMark

A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálja Vajnáék TV2-vásárlását

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

hírszerkesztő. 2015. 10. 20. 16:10

Ilyen méretű egybeolvadásnál a versenyhatóság hozzájárulására van szükség, ugyanakkor Simicskáék továbbra is vitatják az üzletet.

A Gazdasági Versenyhivatal közölte: október 16-án érkezett hozzájuk kérelem arra vonatkozóan, hogy a TV2 Média Csoport Kft., valamint a CEE Broadcasting Limited irányítási joga az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft-hez kerülhessen.

A versenytörvény szerint a GVH engedélyét kell kérni, ha a kérelmező vállalkozáscsoport és a kérelmezett vállalkozáscsoport együttes előző évi nettó árbevétele meghaladja a 15 milliárd forintot és mindkét vállalkozáscsoport előző évi nettó árbevétele külön-külön több, mint ötszázmillió forint.

A versenyhatóság közleménye szerint annak az adásvételi szerződésnek a kapcsán folytatnak vizsgálatot, amely a TV2 Media Group Holdings Kft., a CEE Broadcasting Holding Kft. és a Magyar Broadcasting Co. Kft. között október 15-én köttetett.

A GVH közölte: egyszerűsített eljárásban egy fúziós kérelmet 30 napon belül bírálnak el, egyszerűbb megítélésű ügyekben ennél lényegesen rövidebb idő alatt szoktak döntést hozni.

Ugyanakkor azután, hogy bejelentették Vajnáék tulajdonszerzését, a Simicska Lajos üzlettársának, Fonyó Károlynak tulajdonában lévő Megapolis Média Zrt. közölte, hogy szerintük az adásvétel érvénytelen, ugyanis két napja ők birtokolják a televíziót. Hétfőn a Megapolis Média Zrt. tulajdonjogát is bejegyezték a cégbíróságon, ami elvileg irányítási jogot biztosít számukra, ugyanakkor kedden Simon Zsolt és Yvonne Dederick, akik továbbra is a csatorna tulajdonos-ügyvezetőinek tekintik magukat, már arról beszéltek, hogy valóban üzleteltek a Megapolis-szal, amely egy kölcsön biztosítékául szerzett opciós jogot üzletrészeikre vonatkozóan, de nem tartják jogszerűnek az opció lehívását.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Prága, 2017. október 20.
Andrej Babis szlovák származású cseh milliárdos, volt miniszterelnök-helyettes, az ANO mozgalom elnöke egy szavazóhelyiségbe érkezik Prágában, a kétnapos képviselőházi választások első napján, 2017. október 20-án. (MTI/EPA/Filip Singer)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.