Közélet

A Fidesznek bevésődött Gyurcsány, mint az Alkonyatból a farkas fiú a vámpírlánynak

Aki tudja, melyiket hogy hívják, írja meg kommentben, lövésünk sincs. De lássuk a Fidesz közleményét.

Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: Európában egyre többen támogatják a határvédelmet hangsúlyozó magyar álláspontot, “mindenki érti az idők szavát, egyedül az európai és a magyar baloldal nem tanul (…), továbbra is bevándorláspárti, sőt egyre jobban elmélyülő bevándorláspárti politikát folytat”.

A fideszes képviselő kiemelte: a magyar intézkedések működnek, “a baloldal mégis elutasít minden kerítést”.

A baloldalnak azonban nemcsak a határzárral van problémája – folytatta -, hanem “a kötelező kvótarendszer teljes elfogadását is hirdetik”. A Fidesz szerint a kötelező kvóta egy “biankó meghívólevél” a többi migránsnak – közölte Németh Szilárd, feltéve a kérdést: ki hatalmazta fel az Európai Uniót annak a jognak az elvonására, hogy a magyarok megmondhassák, kikkel akarnak együtt élni?

A kormánypárti politikus azt is mondta, hogy a DK elnöke, “Gyurcsány Ferenc bejelentette: a bevándorlókat felújított önkormányzati ingatlanokban kell majd elhelyezni”. Németh Szilárd az elképzelést “teljes agyrémnek” nevezte.

A fideszes parlamenti képviselő a tájékoztatón reagált az Átlátszó blog írására is, amely szerint Orbán Viktor miniszterelnök kivégzésére buzdít egy Facebook-csoport. A cikk szerint a webcímében a Demokratikus Koalíció Nyíregyháza nevet tartalmazó csoport több mint háromezer tagot számlál, egyik tagja Niedermüller Péter DK-s politikus, európai parlamenti (EP) képviselő.

Németh Szilárd erre azt mondta: mind a DK-nak, “mind szövetségi rendszerének” fel kell lépnie “az ilyen agresszív, gyűlöletkeltő (…), likvidálást kilátásba helyező tevékenység, írás, vélemény ellen”.

Közölte: Gyurcsány Ferenc DK-elnöktől azt várják, hogy hívja vissza Niedermüller Péter EP-képviselőt, és zárja ki a pártból. Ha a DK nem lép, azzal világossá teszi, hogy teljes egészében azonosul “ezzel a mocsokkal” – tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy más baloldali politikusok is tagjai ennek a csoportnak, és ezért nekik is le kell-e mondaniuk, a Fidesz politikusa úgy reagált: “igen, azt gondolom, nyugodtan megtehetik ezt (…). Az embernek azért szét kell néznie, mibe lép bele, mert egyébként beleragad”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik