Közélet

Újabb rejtélyes cég bukkant fel a TV2 körül

A Media Investment Kft.-n nincsen a ProSiebenSat.1-nak zálogjoga, így annak működésére sem látnak rá.

A hvg.hu írta meg, hogy Yvonne Dedericknek és Simon Zsoltnak van egy közös vállalata, amelyen nincs zálogjoga a TV2 egykori német tulajdonosának. A Media Investment Kft. nevű céget idén június 10-én alapították. Dederick és Simon a TV2-t úgy vásárolták meg, hogy a vételárat maga az eladó, a ProSiebenSat.1 hitelezte meg, így a németek minden esetben az üzletrész 100 százalékára vonatkozó zálogjogot kötöttek ki.

A Media Investment azért lehet érdekes, mert erre a németeknek nincsen rálátásuk, mivel nincsen rajta jelzálogjog, a cikk szerint valószínűleg nem érinti Simicskáék vételi opciója sem.

A céget júniusban még a TV2-vel megegyező székhelyen alapították, de nem sokkal a most kirobbant vita előtt, szeptember 14-én áthelyezték a Markó utca 7-be, egy olyan címre, ahol láthatóan számos más, főképp külföldi hátterű társaságnak is székhelyet szolgáltatnak – írja a portál.

Simicskáék azt feltétezeik, hogy vételi opciójuk mögül a két tulajdonos kiszervezte a tévétársaságot, erre jó alkalmat kínálhatott, mikor tavaly nyáron az Andy Vajna által most megvásárolt céget, a TV2 Média Csoport Kft.-t négy másik cégből létrehozták

Ajánlott videó

Olvasói sztorik