Közélet

Zúgolódnak a szocialisták, többen vezetőséget cserélnének

Kovács László szerint Tóbiás jó pártelnök, de az elnökségnek alig van szakmailag felkészült tagja.

Az MSZP szombati választmányi ülésén többen is az elnök távozását sürgették – tudta meg a Hír TV. A tagok egy része szerint Tóbiás József alkalmatlan a posztjára, rossz tanácsadókat alkalmaz, nem tudja megszervezni a párt egységes politikáját és kommunikációját, és a népszerűségvesztést sem tudja visszafordítani. Többen már előrehozott tisztújításról beszélnek.

Kunhalmi Ágnes, a párt budapesti elnöke azt mondta: szerinte nem időszerű Tóbiás leváltásáról beszélni, jövőre lesz rendes tisztújítás, akkor „mindenki újra startvonalhoz állhat”. Kovács László viszont, aki korábban háromszor is pártelnök volt, azt mondta: nem elégedett a pártvezetéssel. Szerinte a 2012-es tisztújítás óta – amikor ő is kikerült az elnökségből – lefelé tartó spirálba keveredett az MSZP. Ugyanakkor hosszú időt és alapos előkészítést igényel, hogy ne olyan elnökség álljon fel harmadszor is, amelynek alig van szakmailag felkészült tagja. Tóbiást egyébként jó pártelnöknek tartja.

„Amíg az ember egy pártot vezet, neki kötelessége és felelőssége építeni azt a pártot, amelynek a vezetésére vállalkozott, és én ezt elvállaltam. Tisztességgel és becsülettel végig is fogom csinálni” – szögezte le Tóbiás.

A Hír TV emlékeztetett: a tisztújítások idén mindenképpen megkezdődhetnek, a megyei szervezetek vezetőivel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik