Közélet

Orbánék csicskáztatása csak hangulatkeltés

Greczy-Zsolt(1)(1)(960x640).jpg (Array)
Greczy-Zsolt(1)(1)(960x640).jpg (Array)

Az ellenzéki párt szóvivője arra reagált, hogy “Így csicskáztatná Amerika az Orbán-kormányt” címmel
a “kormányközeli Mandiner blogon” ismertettek egy tavalyi non-papert, amit az Egyesült Államok juttathatott el a magyar kormánynak.

Gréczy Zsolt stíluskritikával él a stíluskritika miatt.

A kormányzati szócső “csicskáztatásként” ítéli meg az amerikai adminisztráció 2014 októberében megfogalmazott véleményének 27 pontos összefoglalását. Úgy tűnik, a jobboldali pártsajtónak éppen azok után jut eszébe stíluskritikával élnie, hogy a magyar kormány az elmúlt fél évben elfogadhatatlan hangnemű vagdalkozással haragította magára hazánk minden szövetségesét.

A DK-szóvivő az amerikai hangnemre nem tér ki, úgy látja, a 27 pontot nehéz kritikával illetni, az amerikaiak éppen azt tették szóvá, amit a magyar demokratikus ellenzék. Gréczy beszédesnek tartja, hogy legnagyobb szövetségesünk a 2010 előtti alkotmányos rendszert tekinti mércének, “az orbáni intézkedésekre pedig alkotmányos rombolásként tekint”.

A DK szerint a dokumentumot a kormány szivárogtatta ki, ezért felszólítja a kabinetet, tegyen le az Amerika-ellenes hangulatkeltésről. Az ellenzéki párt úgy látja, a szövetségesek nélkül maradt Orbán-kormány Amerika-ellenes “szabadságharca” pontosan ugyanolyan kudarcba fulladna, mint az eddigi EU-ellenes bohózat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik