Közélet

Műbalhénak tartják Simicskáék bejelentését a TV2 eladói

Yvonne Dederick és Simon Zsolt tagadja, hogy a Megapolis Media Zrt-nek elővásárlási joga lett volna a csatornára. Fonyó Károly kitart amellett, hogy az övé a csatorna.

„Abszurd az egész” – mondta Simon Zsolt és Yvonne Dederick a Tények.hu-nak azzal kapcsolatban, hogy a Megapolis Media Zrt. jelezte: a TV2 Media Group Holdings Kft. az ő tulajdonukba került. Arra a kérdésre, hogy elővásárlási joga volt-e a Megapolisnak a csatornára, azt mondták: „arra azért emlékeznénk, ha ilyesmit aláírtunk volna”.

Simon és Dederick kijelentette: a TV2 jelenleg is az ő tulajdonukban van, ahogy eddig is, és az október 15-én bejelentett tranzakció lezárásáig ügyvezetőként is az eddig megszokott módon tevékenykednek. „Komoly vállalat vagyunk, komoly ügyvédi irodák dolgoztak az ügyleten hónapok óta, nem értjük, hogy miért vesz bárki is komolyan egy efféle fantazmagóriát” – mondták.

Közölték, hogy Fonyó Károly, a Megapolis tulajdonosa nem lépett velük kapcsolatba, ami szerintük sokatmondó. Kizártnak tartják,hogy „a mostani műbalhé” hatással legyen a csatorna működésére és azt mondták, a napi munkát ez nem befolyásolhatja.

Bűncselekmény is lehet

Fonyó Károly az Indexnek pénteken délután azt mondta: korai lenne nyilvánosságra hozni a tranzakció pontos menetét, de minden dokumentálva van arról, hogy hogyan zajlott az adásvétel. Azt mondta, a tévé operatív irányítását még nem vette át, de ő az új ügyvezető. A kedden lebonyolított ügylet során az eladó szerepét Dederick és Simoncége töltötte be, az eladáshoz azonban nem kellett a hozzájárulásuk, sőt a jelenlétük sem, mert egy 2014 elején létrehozott szerződéses konstrukció ezt lehetővé tette.

Zamecsnik Péter ügyvéd az ATV-nek azt mondta: a témában eddig megjelent nyilatkozatok és híradások alapján arra lehet következtetni, hogy jelentős értékre elkövetett sikkasztás esetével állhatunk szemben. Ha Simicskáék nem adtak engedélyt vagy felhatalmazást a tulajdonukban álló TV2 Media Group Holdings Kft. ügyvezetőinek, jelesül Simon Zsoltéknak a cég eladására, akkor az bűncseleménynek tekinthető – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik