Közélet

Palkovics: bevált a kancellári rendszer

Miközben azért van szép számmal botrány is a felsőoktatási kancellári rendszer körül, az államtitkár optimista, szerinte csökkentették az egyetemek és főiskolák adósságát.

Bevált a kancellári rendszer, folyamatosan csökken a felsőoktatási intézmények adósságállománya – írta a Magyar Idők csütörtökön. Palkovics László, felsőoktatásért felelős államtitkár elmondta: 92 milliárd forintos pénzkészlettel rendelkeznek az intézmények, tartozásállományuk viszont 8 milliárdra csökkent. Az államtitkár szerint az év végére megszüntethető az intézmények teljes hiánya.

A kancellárokról elmondta, most értékelik munkájukat, vizsgálják az intézmények likviditását, valamint azt is, hogy miként valósultak meg az intézményi projektek. Palkovics közölte azt is: a mostani átszervezés után újabb egyetemi vagy főiskolai integrációt nem terveznek – írja az MTI.

Az Origo épp előző nap írt arról, hogy megkezdődik a kancellári munka teljes kiértékelése. A portálnak minisztériumi források azt mondták, olyan lesz az átvilágítás, mint egy nagyvállalatnál. A kancellári rendszerben akadt már több botrány is, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen sem tudtak az egyetemek vezetői együttműködni a felülről a nyakukra ültetett kancellárral. A Szegedi Tudományegyetem kancellárja pedig egy facebookos fotó miatt volt kénytelen távozni, bár ezt nem ismerte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik