Közélet

Fidesz: Miskolc folytatja a nyomortelepek szanálását

miskolci számozott utcák (Array)
miskolci számozott utcák (Array)
A számozott utcák felszámolása miatt sok kritika érte a fideszes miskolci városvezetést, de dacolnak ezekkel, a program folytatódik.

Miskolcon folytatódik a nyomortelepek felszámolása, a városvezetést erre a miskolciak többsége is felhatalmazta, az önkormányzat pedig a jogszabályoknak megfelelően jár el – jelentette ki Soós Attila, a miskolci képviselő-testületben többségben lévő Fidesz-KDNP-frakció vezetője szerdán.

Az önkormányzati képviselő azt mondta, Miskolc vezetése elkötelezett a nyomortelepek felszámolása mellett, “ez a szándék rendkívüli széleskörű társadalmi támogatással” bír. Mint mondta, ez a program nem fejeződött be, folytatódik a felszámolás, az ott lakók kilakoltatása. A miskolci önkormányzat 2014 májusában fogadott el határozatot a nyomortelepek megszüntetéséről.

Cigányellenes politika?

A Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda keddi közleményében “a cigányellenes politika” beszüntetésére, a számozott utcák lakóinak emberhez méltó elhelyezését szolgáló terv kidolgozására, továbbá a kilakoltatások felfüggesztésére szólította fel Miskolcot.

Soós szerint “Miskolc önkormányzata elkötelezett meghirdetett programja mellett, a nyomortelepek felszámolása – minden ellenkező állítással szemben – folytatódik”, a városvezetés minden jogszabályi kötelezettségének eleget tesz. “A szándék egyértelmű és erős, meg kívánjuk szüntetni Miskolcon a nyomortelepeket” – magyarázta a fideszes politikus az MTI szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik