Közélet

Tízmilliókért tanítják a gyerekeknek, hogyan kell levágni egy nyúl fejét

Az LMP szerint „hülyeségekre és blablára” mennek a felzárkóztató képzésekre szánt uniós források.

Átláthatatlanul hasznosítja a forrásokat az EMMI negyvenmilliárd forintból gazdálkodó háttérintézménye, a Türr István Képző és Kutató Intézet – véli Hadházy Ákos, az LMP antikorrupciós szakszóvivője. Szerinte nem véletlen, hogy a kormány hozzájuk irányította a romák felzárkóztatását célzó forrásokat. Az intézmény költéseiből csak mintegy másfél milliárd forintnyi vizsgálható, a közbeszerzések legnagyobb részét épphogy a 25 millió forintos értékhatár alatt írják ki, így azok meghívásos pályázattal is lebonyolíthatók – figyelmeztetett a politikus.

Hadházy sajtótájékoztatóján bemutatott egy olyan tanulási segédletet, amely szerinte hemzseg a szakmai hibáktól. Az anyagot 31 millió forintért készítette egy olyan társaság, amely korábban nem foglalkozott közoktatással. A nyúltartásról szóló oktatási segédlet „hülyeségeket és blablát” tartalmaz, egyebek mellett arra tanítana tízéves gyerekeket, hogyan kell levágni egy nyúl fejét.

Az LMP-s politikus úgy véli, épp a legelesettebbek felzárkóztatását szolgáló uniós forrásokat lopják el. Ezeket a pénzeket inkább ösztöndíjakra és az oktatók ösztönzésére kellene fordítani – idézte a szóvivőt az Origo.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik