Közélet

Pápa: a Fidesz nem akarja kártalanítani a Quaestor-károsultakat

A Gazdasági Bizottság fideszes többsége nemet mondott az Együtt törvénymódosítására.

Pápa Levente szerint a Fidesz-KDNP leszavazta az Együtt készfizető kezességvállalásról szóló módosítóját, így bebizonyosodott, hogy nem akarja kártalanítani a Quaestor-ügyfeleket. Mostantól minden felelősség a Fideszé – írta az Együtt alelnöke, aki azt ígérte, pártja ezt nem hagyja annyiban.

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője úgy módosította volna a Quaestor-károsultak kártalanítását rendező törvényt, hogy sima kezességvállalás helyett készfizető kezességvállalásra kötelezte volna az államot. Az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának ülésén Pápa a javaslat kidolgozójaként vett részt, arra bekísérte a károsultak képviselőit.

Az ülésen elmondták, hogy azért szükséges a készfizető kezességvállalás, hogy valóban megkezdhető legyen “a fideszes brókerbotrány károsultjainak kártalanítása”. Az Együtt alelnöke elvi és erkölcsi kérdésnek nevezte, hogy a Fidesz betartsa “a saját maga által meghozott törvényt”, ami azonban a módosító nélkül nem lehetséges.

A Fidesz-KDNP képviselői érvelését figyelmen kívül hagyták, és hazug módon arra az “álindokra hivatkozva, hogy az ügyben meg kell várni az Alkotmánybíróság döntését, leszavazták a javaslatot”.

Az Együtt szégyennek tartja, hogy a Fidesz-KDNP saját törvényét sem akarja betartani, és valójában nem akarja kártalanítani a becsapott Quaestor-ügyfeleket, hanem ő maga ismét átveri őket – írta az Együtt alelnöke

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik